Termometr elektroniczny DT-34 dla przemysłu mięsnego i spożywczego - świadectwo wzorcowania

Termometry » elektroniczne|Termometry » spożywcze - gastronomiczne

Przemysłowy termometr elektroniczny DT-34 z sondą na przewodzie
Cena:270.00
Netto:219.51(Vat 23%)

Przemysłowy termometr elektroniczny DT-34 z sondą na przewodzie przeznaczony jest do stosowania w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 270°C.

Bardzo dobry stosunek jakości do ceny - trwały, niezawodny termometr.

Termometr można z powodzeniem stosować w takich dzialach przemysłu spożywczego jak: rzeźnie, zakłady przetwórstwa rybnego i mięsnego, mleczarnie, piekarnie, cukrownie, gorzelnie, browary, młyny, wytwórnie soków i przetwórstwo warzywniczo-owocowe, zakłady cukiernicze.

Termometr elektroniczny DT34 wyposażony jest w świadectwo wzorcowania wystawione przez Laboratorium Pomiarowe Producenta.
Wyrób posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością (PZH)

Sonda szpikulcowa o długości 120mm wykonana jest ze stali kwasoodpornej - przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury m.in. mięsa, mleka i ich przetworów. 

Termometry z sondą penetracyjną (szpikulcową) są niezbędne np. przy kontroli temperatury przy odbiorze produktów spożywczych w transporcie (HACCP)

Czujnik przymocowany jest do obudowy przewodem o długości 1m. Przewód sondy charakteryzuje się dużą odpornością mechaniczną i temperaturową -50°C do 120°C. 

DANE TECHNICZNE

- zakres mierzonych temperatur -50°C do 270°C 
- zakres temperatur pracy -30°C do 40°C 
- rozdzielczość wskazań 0,1°C 
- dokładność pomiaru  -/+0,1°C (w zakresie 0-100°C)
- zasilanie bateryjne 2xAA 
- wyświetlacz - LCD 3 1/2 cyfy 
- wymiary obudowy 150x82x29 mm 
- stopień ochrony obudowy - IP66 
- wymiary sondy: grubość 3,3mm, długość 120 mm 
- długość przewodu sondy - 1 m 
- materiał osłony czujnika - stal kwasoodporna 1H18N9T

Termometr produkcji polskiej.

 

Termometr elektroniczny DT-34 (-50/+270°C) czujka 120mm dokł. pomiaru 0,1°C HACCP świadectwo wzorcowania