Termometr elektroniczny DT-1 dla laboratoriów i gastronomii - HACCP - świadectwo wzorcowania

Termometry » elektroniczne|Termometry » spożywcze - gastronomiczne

Cena:197.00
Netto:160.16(Vat 23%)

Wzorcowy termometr elektroniczny DT-1 wyposażony w świadectwo wzorcowania przeznaczony jest do stosowania w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 270°C.

Termometry z sondą penetracyjną (szpikulcową) są niezbędne np. przy kontroli temperatury przy odbiorze produktów spożywczych w transporcie (HACCP)

Nowa ulepszona wersja - szerszy zakres pomiaru temperatury przy zachowanej bardzo dużej dokładności pomiaru.

Obudowa przemysłowa z tworzywa ABS o dużej wytrzymałości mechanicznej. Stopień odporności obudowy IP66 - obudowa odporna jest na kurz, brud i wodę.

Sonda wykonana jest ze stali kwasoodpornej - przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury np. mięsa, mleka i ich przetworów. Sonda przymocowana jest do termometru przewodem o długości 1 metra.

Termometr posiada funkcję MAX/MIN 
  

DANE TECHNICZNE

zakres mierzonych temperatur -50°C do 270°C
zakres temperatur pracy -30°C do 40°C
rozdzielczość wskazań 0,01°C
dokładność pomiaru -/+0,1°C (w całym zakresie)
zasilanie 1/2xAA (bateria litowa)
wyświetlacz LCD
wymiary obudowy 45x100x19 mm
stopień ochrony obudowy IP66
wymiary sondy ST01 grubość 3mm x długość 100 mm
długość przewodu sondy 1 m
materiał osłony czujnika stal kwasoodporna 1H18N9T

Termometr produkcji polskiej.

Termometr wyposażony jest w świadectwo wzorcowania wystawione przez Producenta.
Wyrób posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością (PZH)

Termometr elektroniczny DT-1 (-50/+270°C) czujka 100mm, dokł.0,1°C HACCP świadectwo wzorcowania